15 години VW Touran: Годишнината на един от най-успешните минивани в Европа

17. / 24. / 31. Oktober
7. November

Днешният Touran може да ви впечатли с интелигентна гъвкавост, насочен към семействата стил и иновативни решения, особено в посоката на инфотейнмънта и асистиращите системи.

tt

Преди 15 години, в края на месец март Volkswagen представя на пазара първия си Touran. От тогава, след три поколения на модела, Touran се е превърнал в автомобил-бестселър и лидер на пазара в своя сегмент за Европа. През изминалите 15 години над 2.3 милиона купувачи на нов автомобил са избрали минивана, който се предлага с пет или със седем места. Днешният Touran може да ви впечатли с интелигентна гъвкавост, насочен към семействата стил и иновативни решения, особено в посоката на инфотейнмънта и асистиращите системи.

След пускането му на пазара през 2003 година, ванът се сдобива с цялостен фейслифт през 2006 г., който включва първата полу-автоматична асистираща система (Park Assist). 

 

След като продажбите на модела достигат до внушителните 1.9 милиона бройки, Volkswagen развива напълно ново поколение Touran и го представя на световната му премиера през 2015 година. За пръв път Touran е по-дълъг и по-лек. Цяла армада от прогресивни асистиращи системи са си спечелили място в компактния ван на Volkswagen, както и съвсем ново ниво на свързаност. Включително системата "Car-Net Cam Connect", която позволява на родителите да наглеждат децата си на задната седалка посредством камера, а изображението от нея се появява на инфотейнмънт дисплея на водача и по този начин ограничава възможностите за инциденти, предизвикани от разсейване. 

Друга хитра опция, която оборудването на Touran предлага: електронно усилване на гласа. Което означава, че посредством микрофон гласовете на пътниците в автомобила се усилват и отразяват в звуковата система на автомобила. Така всички, които се возят в колата, че се чуват добре - край на изолацията на возещите се по-отзад в автомобила, и значително подобрена комуникация по време на път. 

 

Последното поколение на Touran се отличава с едно от най-големите багажни отделения в сегмента - до 834 литра с пет души на борда, ISOFIX система за детско столче на задните седалки, и три-зонов климатик, предлаган стандартно с ниво Highline.

Това прави симпатичния Touran един от най-предпочитаните семейни автомобили в цяла Европа, харесван и от хора с афинитет към комфорта, приключенията и дългите пътешествия. Touran се предлага на цени от 41 555 с ДДС.