Hobby Car Какво трябва да знаете за финансовия лизинг?

  1. ХОБИ КАР ЕООД
  2. Какво трябва да знаете за финансовия лизинг?
23.09.2021

Какво трябва да знаете за финансовия лизинг?

Финансов лизинг е най-подходящият продукт, позволяващ закупуване на автомобил. Идеален за всеки клиент, който желае да стане собственик на автомобила си след изтичане на лизинговия период.

s

Открихте автомобила - мечта и вече нямате търпение да седнете в него. Ще натовари ли бюджета ви една такава покупка и нужно ли е да изплащате цялата сума в брой и наведнъж? Съвсем не.

Купувайки си автомобил от официално автомобилно дилърство - дали нов или употребяван - получавате възможност да се възполвате от финансиране, при това често на преференциални условия.

Финансов лизинг е най-подходящият продукт, позволяващ закупуване на автомобил. Идеален за всеки клиент, който желае да стане собственик на автомобила си след изтичане на лизинговия период.

Финансовият лизинг създава ликвидност. Това означава, че вместо да влагате еднократно значителна сума в закупуването на автомобил, Вие плащате месечни вноски, които можете да намалите като платите по-висока първоначална вноска в началото на договора. Така не натоварвате бюджета си с огромна сума пари в брой, и може да контролирате месечните си вноски.

Какви са различните варианти на финансовия лизинг?


Финансов лизинг без опция (Вариант А)

Финансов лизинг без опция е за онези от Вас, които знаят, че това е техният автомобил, и искат да станат негови собственици в края на лизинговия период.

С всяка вноска Вие погасявате част от стойността на автомобила и се доближавате до желаната цел. Стандартният срок за лизинговане на нов автомобил е 5 години, а минималната първоначална вноска - 30%.

Предимствата за Вас:


- Индивидуално определяне на параметрите. В зависимост от възможностите и желанията Ви можете да изберете по-дълъг срок на лизинга и/или по-висока първоначална вноска, за намалите месечните си вноски.
- Възможност за данъчен кредит. При този вид лизинг можете да ползвате данъчен кредит за автомобили, за които българското законодателство го позволява. След като Ви предадем автомобила за ползване, Ви издаваме фактура за цялата стойност на автомобила с включен ДДС, която заплащате съгласно погасителен план.
- Придобиване на собственост. При този вид лизинг ставате собственик на автомобила след изплащане на последната вноска и нотариално прехвърляне.


Финансов лизинг с опция (Вариант Б)

Финансовият лизинг с опция представлява финансиране с остатъчна стойност.

Остатъчната стойност съответства на предполагаемата пазарна стойност към края на договора и се определя още в началото на договора въз основа на времето на ползване на автомобила и предполагаемия пробег.

Предимствата за Вас:


- Индивидуално определяне на параметрите. Сами решавате относно размера на първоначалната вноска, годишния пробег, както и какъв срок на изплащане е оптимален за Вас. А по този начин влияете и върху размера на месечната лизингова вноска.
- По-ниски месечни разходи. Благодарение на остатъчната стойност плащате значително по-ниска месечна вноска. А спестените средства можете да вложите в различни други начинания.
- Лесно планиране на разходите. Вие знаете още в самото начало на договора каква ще е остатъчната стойност на автомобила в края на лизинговия период и сте предпазени от неприятни изненади.
- Гъвкави решения в края на договора. Решавате сами в края на лизинговия период какво искате да направите с автомобила: да ни го върнете и да си вземете нов; да заплатите остатъчната стойност и така да придобиете собствеността върху него или пък да сключите нов договор за лизинг за същия автомобил със сума на финансиране в размер на остатъчната стойност.

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.