Хоби-Кар Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини и събития
  2. Новият Tiguan Allspace – европейска премиера на Автомобилен салон Женева 2017
26.03.2017
НОВО ОТ VOLKSWAGEN

Новият Tiguan Allspace – европейска премиера на Автомобилен салон Женева 2017

•Вътрешното пространство надхвърля границите на сегмента•Новият Tiguan Allspace предлага до седем места

Контакти

Ключови акценти в новия Tiguan Allspace

 

 

1. Новият Tiguan Allspace попълва нишата между Tiguan и SUV-модела от висок клас Touareg

2. 215 мм повече каросерийна дължина и със 109 мм по-дълго междуосие

3. Новият Volkswagen SUV с опция за до седем места

4. С петима пътници на борда обемът на багажника се увеличава със 145 л до 760 литра*

5. Максималният товарен обем при петместна конфигурация нараства с 265 л до 1.920 литра и достига стойност, типична за вановете

6. Разширено оборудване още от линия "Trendline''

7. Характерен дизайн с променено оформление на предната част и модифицирана линия на страничните прозорци

8. Инфотейнмънт системата "Discover Pro'' въвежда за пръв път в Tiguan управление с жестове

9. Шест двигателя от 110 kW / 150 к.с. до 176 kW / 240 к.с.

10. 4MOTION и DSG са серийни при вариантите с над 132 kW / 180 к.с.

Две изпълнения на предната част. Подобно на "класическия'' Tiguan, Tiguan Allspace също се предлага с Onroad- и Offroad-изпълнение на предната част. Последното може да бъде комбинирано с "Offroad-пакет'', който включва специална, достигаща до бронята подкартерна защита и задвижващия тракт на автомобила, предназначена за по-сериозни предизвикателства извън пътя. При поръчка на тази Offroad-версия ъгълът на атака отпред се подобрява с цели 7 градуса.

 

Нова линия на покрива. Всички варианти на Tiguan Allspace са серийно оборудвани с рейки на покрива. Самият покрив също е с ново оформление: за първи път тук вместо напълно гладка повърхност виждаме характерни вдлъбнатини - препратка към класическите всъдеходи. Те се простират по цялата дължина на покрива. В случай, че Tiguan Allspace бъде оборудван с панорамния люк с размери 870 x 1.364 мм, вдлъбнатините са само в задната част на покрива.

 

Разширено оборудване. Към отличителните белези на Tiguan Allspace спада и разширеното серийно оборудване; по този начин се подчертава неговото позициониране в нишата между класическия Tiguan и ексклузивния Touareg. Вследствие разширяването на оборудването, още базовото ниво "Trendline'' предлага допълнителни елементи като например рейки на покрива (в черно), мултимедийна система "Composition Colour'' с включен "Connectivity пакет'' (с подготовка за автотелефон и USB-вход), мултифункционален волан, трапецовидни бленди на ауспуховите накрайници и вариращ под на багажното отделение. Още по-голям е скокът при оборудването на линиите "Comfortline'' (електрически задвижван заден капак, сребристи рейки на покрива) и "Highline'' (добавя към "Comfortline'' изцяло LED-светлини и система "Keyless Access''). Наред с това моделното семейство получава нова инфотейнмънт система от нова генерация: върховото изпълнение на системата "Discover Pro'' разполага с възможност за управление с жестове, което е новост в сегмента.

 

150 к.с. за базовия мотор. Спектърът на мощността на двигателите на новия Tiguan Allspace започва от 110 kW / 150 к.с. и се простира до 176 kW / 240 к.с. (Tiguan със стандартно междуосие: от 85 kW / 115 к.с.). Стартова цена в Германия: около 30.000 евро. През септември новият SUV ще стъпи на първите европейски пазари; поръчките започват още от май.

Повече пространство за живот в движение

SUV с огромен вътрешен простор. Tiguan Allspace предлага повече вътрешно пространство от много други SUV-модели в своя клас. Това е възможно благодарение на неговото дълго междуосие, наричано от международния специализиран жаргон "Long Wheelbase'' (LWB), вместо "Normal Wheelbase'' (NWB). Междуосното разстояние е увеличено от 2.681 на 2.790 мм. Общата дължина на каросерията на Tiguan Allspace достига 4.701 мм (с 215 мм повече спрямо стандартното изпълнение). Диференциацията, която се получава при един поглед към съотношението на увеличаването на междуосието и общата дължина, разкрива обстоятелството, че тук е увеличен още един параметър и това е задният надвес. Той е нараснал със 106 мм. По този начин е увеличено и товарното пространство.

 

В това отношение при петместна конфигурация Tiguan Allspace бележи плюс от 145* литра. Ако разполагащата серийно с възможност за надлъжно регулиране с обсег до 180 мм задна седалка бъде поставена в най-предна позиция, новият SUV разполага с товарен обем 760* литра - когато бъде натоварен до покрива. Така Tiguan Allspace успява да се справи с транспортни задачи, пред които много други SUV-модели остават безсилни. Да вземем за пример една класическа ситуация: на четирима или петима възрастни пасажери им се налага да стигнат до летището със своите големи куфари. Дори задачи, които по правило могат да бъдат изпълнени само от класически ван, не представляват трудност за Tiguan Allspace: ако сгънете облегалките на задните седалки с помощта на серийното дистанционно отключване от багажника (или директно от самите облегалки), ще получите товарна площ с дължина 1.921 мм и вместимост 1.920 литра (с 265 литра повече в сравнение със стандартното изпълнение).

 

Място на задните места като в луксозна лимузина. Новото междуосие и удълженият заден надвес се отразяват еднакво благотворно както на товарния обем, така и на мястото в пътническия салон. Благодарение на удълженото междуосно разстояние пътниците на втория ред седалки получават допълнителни 54 мм място за краката. Така в задната част на купето се пътува удобно почти като в луксозна лимузина.

 

5+2 места. Всички родители, на които често им се налага да превозват деца, чиято численост се равнява на половин футболен отбор, с положителност ще оценят предимствата на предлагания като опция трети ред седалки. С негова помощ Tiguan Allspace се превръща в автомобил с 5+2-места. Дори и в тази 5+2-местна конфигурация остават достатъчно място в багажника (230 литра). Когато не се използва, третият ред седалки може да се сгъва и да остане скрит в дъното на багажника. В такъв случай товарният обем се увеличава до 700 литра (до височината на задните облегалки). Максималният товарен обем на Tiguan Allspace със седем места достига (натоварен до покрива и до облегалките на седалките от първия ред) до 1.775 литра.

TSI, TDI, DSG, 4MOTION. Подобно на класическия Tiguan, новият Tiguan Allspace също предлага избор между предно или двойно задвижване. Версиите с предно предаване на SUV-модела в зависимост от двигателя могат да теглят прикачен товар с тегло до 2.200 кг (със спирачки и по наклон до 8 %); снабден с двойно предаване, Tiguan Allspace може да тегли до 2.500 kg. Като опция Volkswagen предлага прибиращ се теглич с електрическо регулиране. Спектърът на мощността на покриващите нормите Euro-6 бензинови (TSI) и дизелови (TDI) двигатели при Tiguan Allspace е с едно стъпало по-високо спрямо Tiguan с нормално междуосие. Клиентите могат да избират между общо шест варианта на двигателите TSI и TDI. Трите бензинови турбомотора генерират 110 kW / 150 к.с., 132 kW / 180 к.с. и 162 kW / 220 к.с. Трите турбодизелови двигателя от своя страна разполагат със 110 kW / 150 к.с., 140 kW / 190 к.с. и 176 kW / 240 к.с. Всички двигатели TDI са снабдени със SCR-катализатор и са оборудвани с 12-литров AdBlue-резервоар, с цел постигане на минимални емисии от азотни окиси.

 

Високотехнологична ефективност. Tiguan Allspace се задвижва от модерни четирицилиндрови двигатели с принудително пълнене. Два примера показват колко ефективни са тези двигатели дори на борда на един голям SUV: оборудваният с предно задвижване Tiguan Allspace 1.4 TSI със 150 к.с. и система за временно изключване на част от цилиндрите (ACT) се задоволява със среден разход едва 6,0 л/100 км/ч** (135 г/км CO2). Разполагащият с със задвижване на всички колела Tiguan Allspace 2.0 TDI 4MOTION със 150 к.с. изразходва средно само 6,9 л/100 км** (157 г/км CO2).

 

4MOTION и DSG са серийни при вариантите с мощност над 132 kW. За TDI-версията със 150 к.с. на новия SUV на Volkswagen двойното предаване 4MOTION с 4MOTION Active Control и възможност за избор на профил на шофиране се предлага като опция. Всички останали варианти на Tiguan Allspace (от 132 kW / 180 к.с. за TSI и от 140 kW / 190 к.с. за TDI) разполагат серийно със система за задвижване на четирите колела. Същото се отнася и за автоматичната трансмисия с два съединителя (DSG).

 

4MOTION Active Control. Една от специфичните особености на Tiguan Allspace е 4MOTION Active Control с избор на профил на шофиране. Системата се управлява максимално интуитивно с помощта на превключвател, разположен на централната конзола. С него водачът може да активира четирите основни режима и различни Popup-менюта. Когато завърти превключвателя наляво, водачът получава възможност за избор между два режима за движение по нормални пътища: "Onroad'' и "Snow''. Ако превключвателят бъде завъртян надясно, излиза опция за два режима, предназначени за движение извън асфалтираните пътища: "Offroad'' (с автоматизирана настройка на всички Offroad-параметри) и "Offroad Individual'' (с възможност за индивидуални настройки). С помощта на 4MOTION Active Control в рамките на секунди всички асистиращи системи могат да бъдат настроени спрямо моментната ситуация.

Богато оборудван - Tiguan Allspace разкрива нова ниша в SUV-сегмента

Разширено оборудване. Второто поколение на Tiguan се числи към най-сигурните, най-комфортните и най-функционалните SUV-модели в своя сегмент. В Германия моделът от години заема първо място в класа по продажби. В Европа моделът се нарежда сред петте най-продавани модела в категорията. С новия Tiguan Allspace марката Volkswagen смята допълнително да засили позициите на модела. С удължено междуосие, увеличено вътрешно пространство и разширено оборудване, новият SUV е устремен към върха в своя клас. Предлагаме ви подробен поглед към разширените линии на оборудване "Trendline'', "Comfortline'' и "Highline'' в детайли:

 

Tiguan Allspace Trendline. Базов модел? Не съвсем - тук нещата изглеждат доста по-различно от обичайното. Новият Tiguan Allspace Trendline действително е най-достъпният представител на моделното семейство. По отношение на оборудването обаче той предлага наистина много. Всички версии на Tiguan Trendline - включително с "Normal Wheelbase'', - са серийно оборудвани с климатична инсталация, кожен волан, LED-задни светлини, автоматично потъмняване на вътрешното огледало за обратно виждане, сензор за дъжд, предикативна система за защита на пасажерите, мултиколизионна спирачка, асистент за следене на пътната лента "Lane Assist'', система за наблюдение на зоната пред автомобила "Front Assist" с функция за аварийно спиране в градски условия "City Emergency Brake", както и инфотейнмънт система "Composition Touch''. В Германия като допълнение към това се предлагат 17-цолови алуминиеви джанти и инфотейнмънт система "Composition Colour''. Сега богатото оборудване е допълнително оптимизирано.

 

 

Tiguan Allspace Trendline разполага серийно със следните допълнителни детайли:

• "Connectivity Paket'' (подготовка за автотелефон и USB-изход)

• Конзола на тавана (голямо изпълнение)

• Рейки на покрива в черно

• Дистанционно управление на облегалките (за втория ред седалки)

• Преден спойлер в сребристо

• Инфотейнмънт система "Composition Colour'' с осем високоговорителя за всички пазари

• LED-дневни светлини

• 17-цолови алуминиеви джанти за всички пазари

• Мултифункционален волан

• Преносима лампа (с възможност за зареждане, интегрирана в багажника)

• Хромирани трапецовидни бленди за накрайниците на ауспуховата система

• Защита на дъното на каросерията в гранитно сиво

• Вариращо дъно на багажника

Tiguan Allspace Comfortline. От линия на оборудване "Comfortline'' "нормалният" Tiguan (NWB) разполага с черни рейки на покрива, странични прагове с хромирани лайстни, хромирани лайстни по страничните стъкла, асиметрично делима, регулируема по дължина задна седалка, сгъваеми масички на гърба на предните седалки, дистанционно управление на облегалките и система за разпознаване на умората. Новият Tiguan Allspace Comfortline предлага още повече. В допълнение към Tiguan Comfortline (NWB) новият Tiguan Allspace Trendline предлага серийно следните детайли:

• Рейки на покрива в сребристо

• Дифузор в сребристо

• Електрическо отваряне и затваряне на задния капак (с възможност за настройване на ъгъла на отваряне)

• Мултифункционален кожен волан и кожена ръкохватка на скоростния лост

Tiguan Allspace Highline. Топмоделът в гамата е Tiguan Allspace Highline. И тук серийното оборудване е разширено в сравнение с варианта със стандартно междуосие (NWB). Към серийните за Highline елементи (в допълнение към "Comfortline'') при класическия Tiguan спадат 18-цолови алуминиеви джанти, сребрист преден спойлер, сребристи рейки на покрива, LED-фарове "Basis'', Изцяло LED-задни светлини (с разширени LED-функции), амбиентно осветление, кожено оборудване за мултифункционалния волан и маншона на скоростния лост, както и DCC. В Германия серийно за версията се предлагат още: система за автоматично регулиране на дистанцията "ACC'' и "Air Care Climatronic''. В допълнение към всичко, изброено дотук, Tiguan Allspace Highline разполага серийно със следните детайли:

• "Air Care Climatronic'' с три зони (ляво и дясно отпред, отзад) за всички пазари

• "Keyless Access'' (безконтактно централно заключване и запалване)

• Функция Easy Open/Close за задния капак

• Изцяло LED-фаровете с разширени LED-функции (изцяло-LED-фарове с LED-мигачи, светлини за с динамично осветление в завой и индивидуална графика на LED-дневните светлини

Дигитализиран, автоматизиран, свързан - Tiguan Allspace предлага високи технологии

SUV-модел, който отговаря на новата стратегия на Volkswagen.

Новият Tiguan Allspace по прекрасен начин отразява новата фирмена стратегия на Volkswagen "Започнахме бъдещето''. Тя бива дефинирана от ключови елементи като "Connected Community'', "Automated Driving'' и "Intuitive Usability''.

 

"Connected Community''. Всички варианти на Tiguan Allspace с навигационна система получават Online-информация и услугите "Guide & Inform'' и "Security & Service''. В допълнение към тях като опция се предлага и "App-Connect'', който свързва инфотейнмънт системата с всички съвременни модели смартфони посредством "MirrorLink'' (Android), "CarPlay'' (Apple) и "Android Auto'' (Google).

 

"Automated Driving''. Със своите иновативни асистиращи системи Tiguan Allspace предлага забележително високо ниво на комфорт и безопасност. Ето кои са най-важните асистиращи системи в автомобила:

• "Area View'' (Асистираща система за наблюдение на пространството около автомобила с комплект от камери)

"Emergency Assist'' (Система за автоматично спиране на автомобила в случай на възникване на проблем от медицинско естество при водача)

• "Front Assist'' с функция за аварийно спиране в градски условия (Система за наблюдение на пространството пред автомобила)

• "Lane Assist'' (Асистент за следене на пътната лента)

• "Light Assist'' (Асистент за регулиране на дългите светлини)

• "Система за разпознаване на умората''

• "Park Assist'' (Система за самопаркиране)

• "Park Pilot'' (Парк-пилот)

• "Проактивна система за защита на пътниците''

• "Rear View'' (Камера при движение на заден ход)

• "Side Assist'' (Асистент за смяна на лентата на движение)

• "Асистент за задръстване'' (Комбинация от "Lane Assist'' и "ACC'' за автономно придвижване в задръстване)

• "Trailer Assist'' (Асисистент за маневриране с ремарке)

• "Система за разпознаване на пътните знаци''


"Intuitive Usability''.
За новия Tiguan Allspace се предлагат множество дигитални уреди. Към тях спадат "Active Info Display'' (цветен информационен дисплей с възможност за избор на различни профили) и Head-up-Display. Наред с това паралелно с дебюта на Tiguan Allspace започва да се предлага нова генерация на инфотейнтмънт системите. Върховият вариант на системата "Discover Pro" разполага с 9,2-инчов дисплей и първото в сегмента управление с жестове. Друга интересна новост: т.нар. Homescreen с възможност за индивидуално конфигуриране. Към това следва да прибавим новата инфотейнмънт система, която е лишена от класически бутони; управлението й се извършва с помощта на стъклена повърхност и силно наподобява на таблет, като по този начин тя кореспонтира успешно с "Active Info Display''.

Данните за оборудването, както и техническите данни на серийните модели се отнасят за пазара в Германия. За други пазари е възможно да има разлики по конкретни параметри.

* = Обем на багажника на Tiguan Allspace в петместна конфигурация, с надлъжно регулируема задна седалка (на втория ред), поставена в най-предна позиция, при натоварване до височината на задните облегалки и пълно заемане на петте места.

 

** = Всички данни за мощност, разход на гориво и вредни емисии в тази пресинформация касаят прогнозни стойности, които предстои да бъдат потвърдени при предстоящата хомологация на модела.

 

Повече за Volkswagen: "Започнахме бъдещето"

Volkswagen леки автомобили присъства на 150 пазара по света и има производства на 50 локации в 14 държави. През 2015 г. Volkswagen произведе 5.8 млн превозни средства, сред които бестселърите Golf, Tiguan, Jetta or Passat. В момента глобално в компанията работят 218,000 души. Марката има и дилърска мрежа от 7,700 дилъра с екип от 74,000 души.

 

Volkswagen вече направи сериозна заявка в следващата ера на автомобилостроенето. Електрическата мобилност, интелигентните системи и дигиталната трансформация на бранда представляват ключови стратегически цели за бъдещото развитие на компанията.

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.