НОВО ОТ VOLKSWAGEN
17.04.2017

10 полезни iPhone приложения за автомобил

Контакти

10 полезни iPhone приложения за автомобил

Определено не се усеща недостиг на приложения за iPhone – някои са добри, някои не толкова, а трети най-добре

Определено не се усеща недостиг на приложения за iPhone – някои са добри, някои не толкова, а трети най-добре да се избягват изобщо. Ровенето в iTunes за избор на приложение може да бъде дълго и оттегчително.

Затова решихме да ви спестим малко усилия, като подбрахме някои от най-добрите авто приложения за iPhone напоследък:

CoPilot – платено

CoPilot е едно от най-добре функциониращите навигационни приложения на пазара. Цената му е по-ниска от тези на конкуриращите го приложения, и въпреки това качеството му остава добро. Детайлни карти на пътищата и точна навигация. Просто въведете дестинацията и CoPilot ще ви посочи точната улица и посока. Може да планирате множество спирки по пътя, и картите са налични и в 3D формат. CoPilot върви в комплект с 12 месечен безплатен абонамент за Active Traffic в реално време (което ви предупреждава за задръствания), и е достатъчно добро приложение, за да успее да ви измъкне от тях. Цената му варира според географския район, в който се намирате.

Road Trip – безплатно

Road trip предлага лесен начин да засечете каква е консумацията на гориво на автомобила ви. Чрез него може да следите и разходите по поддръжка, и да прецените как е най-добре да шофирате, за да спестите пари. Въвеждате количеството гориво, което сте заредили, и Road trip ще ви покаже различни статистични изчисления – от дневния ви разход до годишни изчисления. Един поглед към данните и може да направите преценка дали трябва да промените начина си на шофиране, за да може да спестите излишни разходи.

Navier HUD – безплатно

Navier HUD използва светлината от екрана на телефона ви, за да проектира карта или скоростта ви на предното стъкло. Проекцията е прозрачна, така че не нарушава видимостта ви към пътя. Можете да си настроите да ви показва каквото искате, включително средна скорост и изминати километри, и да променяте местоположението на проекцията по стъклото.

RoadAR Smart – безплатно

Камерите на таблото на автомобила придобиват все по-широка популярност, но и често са скъпо удоволствие. RoadAR Smart ви позволява да превърнете телефона си в безплатна вътрешна камера. По този начин ви спестява и пари, и неудобството да разнасяте допълнителна камера. Записването на пътуването ви дава допълнително чувство за сигурност, че каквото и да се случи, имате запис за доказателство.

Parkopedia Iphone – безплатно

Parkopedia е най-голямото приложение за паркиране в света. С него безкрайното търсене на паркомясто остава в миналото. То намира най-близкото възможно място за паркиране, и ви уведомява дали изобщо наблизо има свободно такова. Освен насоки, приложението ви дава информация и за таксите за паркиране. В някои модели на Jaguar и Land Rover, приложението и вградено и може да се ползва директно от екрана на автомобила.

miGarage – безплатно

Редовната поддръжка е гаранция за доброто състояние на автомобила ви, и ви предпазва от неочаквани повреди на път. За съжаление, е нещо, което често бива забравяно. Приложението miGarage ви позволява да въведете данните на автомобила си и да си настроите напомняне за проверка на маслото, налягането на гумите и още много. Можете лесно да направите проверките сами или да ги доверите на професионалист, ако не сте сигурни в себе си.

Кандидат шофьор – безплатно

Приложение, полезно за обучаващите се шофьори. Напълно отговаря на изискванията за теоретичните изпити за категория В на КАТ и ДАИ. Предлага разглеждане и симулиране на реални ситуации в 3D анимация, неограничен брой въпроси от официалните листовки, проверка и отчитане на време, и други. Съдържа също детайлна информация за глоби и нарушения на Закона за движение по пътищата, и раздел за съвети при катастрофа.

Speed cameras & Traffic by Sygic – безплатно

Поддържането на допустима скорост на шофиране е ключ към безопасността. Приложението на Sygic ви показва информация за над 60 000 контролни камери за скорост, както и вашата собствена момента скорост. Това ви помага да прецените има ли нужда да променяте скоростта си на движение, и да разберете, ако сте в нарушение. Приложението може да се свърже и с вътрешната камера на автомобила, за записване на видео на пътуването ви.

Plugshare – безплатно

Електрическите авомобили придобиват все по-голяма популярност, но често е трудно да се намери място за зареждането им. Plugshare е най-обширното приложение за намиране на зарядна станция. То намира стотици точки за зареждане в Европа и Северна Америка, и ви насочва към най-правилния избор за вашия тип автомобил.

Are we nearly there yet? – безплатно

Are we nearly there yet? идва в помощ на родителите, чийто деца бързо се оттегчават по време на път. Приложението предлага забавни игри и закачки, с единствената цел да задържат вниманието на децата възможно най-дълго. Освен това, някои от игрите са свързани със самото пътуване и имат и образователна цел. Приложението е на английски език, но е достатъчно достъпно направено.