1. Новини и събития
  2. ID. Buzz Cargo спечели наградата Международен ван на годината - 2023
04.04.2023
Ново в шоурума

ID. Buzz Cargo спечели наградата Международен ван на годината - 2023

id

Изцяло новата концепция за лекотоварни автомобили, създадена от Volkswagen под името ID. Buzz Cargo, спечели наградата за Международен ван на годината 2023 г. през есента на 2022 г., веднага след пазарното лансиране на модела в Европа. Volkswagen Commercial Vehicles получи наградата на специалната церемония по време изложението IAA Transportation 2022 в Хановер, Германия от председателя на международното жури IVOTY Джарлат Суини. Сега, когато този уникален автомобил вече се предлага на нашия пазар, Лъчезар Апостолов - главен редактор на списание КАМИОНИ и член от българска страна на журито International Van of The Year, имаше честта да връчи от името на Международното жури Ван на годината реплика в реален размер на тази награда на Ивайло Кирков, Бранд мениджър Volkswagen Лекотоварни автомобили към Порше БГ.

24-членното общоевропейско експертно жури, с участието на списание КАМИОНИ, избра за победител изцяло електрическия ID. Buzz Cargo. Новият модел на Volkswagen спечели приза в оспорвана надпревара с петима конкуренти, сред които преобладаваха автомобили с изцяло електрическо задвижване.

Международното жури оцени факта, че не се случва често една изцяло нова концепция като ID. Buzz Cargo да навлезе на пазара веднага след появата си. При гласуването бе отчетено, че дизайнерският екип на Volkswagen Commercial Vehicles е създал уникално превозно средство, което е идеално за градска среда. ID. Buzz впечатли журито със своя футуристичен и елегантен стил, който същевременно напомня за оригиналния Transporter T1 отпреди 70 години.

ID. Buzz Cargo е със задно разположен електродвигател с мощност 150 кВт (204 к.с.) и с максимален въртящ момент от 310 Нм. Задвижващи са задните колела. Батерията е с капацитет от 77 кВтч и осигурява пробег с едно зареждане e от 402 до 425 км (по WLTP). Зареждането от 0 до 100% с променлив ток с мощност 11 кВт е за 7 часа и 30 минути. Приложимо е и зареждане с постоянен ток с мощност до 170 кВт. В този случай батерията се зарежда от 5 до 80 процента за 30 минути. Товарният обем е 3,9 куб. м, моделът може да превозва до два европалета, а максималният полезен товар е 647 - 516 кг.

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.