Хоби-Кар Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини и събития
  2. Новият Arteon получава най-високата оценка:
03.08.2017
НОВО ОТ VOLKSWAGEN

Новият Arteon получава най-високата оценка:

Новият Volkswagen фастбек с потвърдена изключително високо ниво на сигурност Според Euro NCAP: "Най-добрият резултат досега по отношение на защита на пешеходците."

Arteon

Новият модел Arteon демонстрира отново изключително високи резултати на най-скорошните тестове на европейската независима организация за защита на потребителите Euro NCAP. Euro NCAP даде най-високата възможна оценка от 5 звезди не само за представянето на модела като протекция на шофьора и пътника, включително ако е дете, но и за асистиращите системи, залегнали в стандартното оборудване на модела и по-специално 'Pedestrian protection' - защита на пешеходците. Отличното представяне на Arteon на тестовете се дължи на т. нар. функция emergency braking, т.е. аварийно спиране при засичане на критичен обект около автомобила, която също е част от стандартното ниво на включени екстри.
 
 

 
Arteon е особено сигурен избор в класа си и това е потвърдено от експертите на Euro NCAP (European New Car Assessment Programme). Той притежава оптимизирана структура на купето, високоефективна комбинация от колани, седалки и въздушни възглавници, който предпазват максимално хората в автомобила при сблъсък. Отделните категории, в които Arteon е класиран като първенец включват например "Защита на възрастен в автомобила", където Arteon постига максималния резултат от 96%, а при "Защита на дете" - 85%.

 

Резултатът от 85% в "Защита на пешеходците" се дължи на перфектната работа на асистиращата система emergency braking, която се предлага в серийното оборудване и пази от потенциален сблъсък с хора на и около пътното платно.

 

В категория "Асистенти за безопасност" (Safety Assist) изискванията за получаване на 5-те звезди са убедително надхвърлени с 82% покрити критерии. Оценявани са редица функции, залегнали в стандартното оборудване, като индикатори дали коланът е сложен, темпомат, система за мониторинг пред автомобила Front Assist, комбинирана с функция за аварийно спиране Emergency braking, както и Lane Assist - асистент за спазване на лентата на движение.

 

Вече 20 години критериите на Euro NCAP са образец за ниво на сигурност за нови автомобили в Европа. Всяка година краш-тестовете са усложнявани и проиграват все нови и нови сценарии на сблъсък. Тестовите положение включват например:

 Челен сблъсък (40%) с алуминиево тяло със скорост 64 km/h
Челен сблъсък (100%) 50 km/h в твърдо тяло
Страничен удар отвън с тяло движещо се с 50 km/h
Side impact at into the vehicle side structure
Камшичен удар при удар отзад
Автоматичното аварийно спиране emergency braking на Volkswagen предотвратява или намалява силата на удара с други автомобили, обекти или хора. Аrteon e в продажба и в България от юни. Разгледайте какво включва стандартното му оборудване тук

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.