Хоби-Кар Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини и събития
  2. Новият ID.7 GTX Tourer
19.03.2024
Представяне

Новият ID.7 GTX Tourer

Новият ID.7 GTX Tourer: С 250 kW това е най-мощното серийно комби, произвеждано някога от Volkswagen

tourer

Волфсбург – само един месец след официалната премиера на ID.7 Tourer с 210 kW (286 к.с.), следва дебюта на разполагащия с 250 kW (340 к.с.) ID.7 GTX Tourer. Почти едновременно с него дебютират още ID.7 GTX в изпълнение лифтбек, също напълно новият ID.3 GTX, както и ID. Buzz GTX от Volkswagen Лекотоварни автомобили. През есента на 2023 година на пазара излезе новата генерация на ID.4 GTX и ID.5 GTX. Междувременно, GTX се утвърждава все по-силно като самостоятелна премиум продуктова марка на Volkswagen в стила на иконичните GTI модели. ID.7 GTX Tourer може да претендира и за едно много специално постижение: това е най-мощното серийно комби, произвеждано някога от Volkswagen. Към разширеното серийно оборудване спадат детайли като електрическото Dualmotor двойно предаване (4MOTION) и „IQ.LIGHT – LED-матричните фарове“ плюс 3D-LED-задни светлини и илюминирани VW-емблеми на специфично оформената при GTX предна и задна част.

Image

GTX-устойчивост.

ID.7 GTX Tourer проправя пътя към нов тип спортна мобилност, като съчетава пространството на голямо комби с представянето на спортен автомобил и устойчивостта на електрическата мобилност. Завладяващ е и моменталният устрем, с който двата електрически мотора осигуряват максимална мощност и въртящ момент в рамките на части от секундата. Благодарение на ефективното задвижване и първокласната си аеродинамика, ID.7 GTX Tourer безпроблемно изминава големи дистанции между две зареждания. Принос за високото ниво на ефективност има и новата литиево-йонна акумулаторна батерия с енергиен капацитет 86 kWh (нето). На DC-зарядни колонки тя може да се зарежда с до 200 kW.  На практика това означава: с тази мощност на зареждане батерията може да се зареди от 10 до 80 % за значително под 30 минути при идеални условия.

GTX-характер.

Предната част на ID.7 GTX Tourer се диференцира спрямо версията с 210 kW благодарение на своята индивидуално оформена предна броня с решетка с мрежа тип пчелна пита и характерна за GTX светлинна графика. Всички черни елементи са с блестящо покритие. Това се отнася не на последно място за праговете и за решената в GTX-дизайн долна част на задната броня. Също в черно: целите рейки на покрива, които иначе са изпълнени в цвят „матово сребристо“. Специално съобразени с GTX-дизайна са и новите 20-цолови колела от лека сплав „Skagen“. Като специално оборудване ще последват също и 21-цолови колела от лека сплав6. Интериорът е облагодорен с детайли като спортни седалки (отпред с функция за подгряване) с перфориран GTX-надпис в облегалките, специфичен за GTX мултифункционален волан с червени шевове, както и червени кантове на седалките, арматурното табло и тапицериите на вратите.

GTX-простор.

Новият ID.7 GTX Tourer съчетава максимално спортен характер с максимален вътрешен обем. Натоварен до облегалките на предните седалки (до покрива с разделителна мрежа), автомобилът осигурява до 1714 литра товарен обем. Багажният обем при петима души на борда и натоварване до височината на задната облегалка възлиза на 605 литра (задната облегалка трябва да бъде изправена в Cargo-позиция). Дължината на товарния отсек до задните облегалки възлиза на 1075 мм. При сгъване на задните седалки се образува товарна площ с дължина 1948 мм. Максималната широчина между задните калници възлиза на 1000 мм. С такъв товарен обем ID.7 GTX Tourer предлага достатъчно място за всякакъв тип екипировка.

Image
Image

GTX с панорамен покрив.

Подобно на ID.7 лифтбек, ID.7 Tourer и неговата версия GTX също се предлагат като опция с панорамен стъклен покрив „Smart Glas“. Стъкленият покрив може да променя по електронен път структурата си от прозрачна на непрозрачна, благодарение на интегрирания в стъклото PDLC-слой (Polymer Dispersed Liquid Crystal).

GTX-серийно оборудване.

Към разширеното серийно оборудване на ID.7 GTX Tourer спадат „IQ.LIGHT – LED-матрични фарове“, анимирани VW-емблеми отпред и отзад, както и амбиентно осветление с избор от 30 цвята. В ID.7 GTX Tourer серийно се вграждат също така усъвършенстван Augmented-Reality-Head-up-Display, „App-Connect“ wireless за Apple Car Play и Android Auto, гласов асистент IDA, двузонов климатроник (като опция: тризонов климатроник „Air Care Climatronic“), система за безключов достъп и стартиране „Keyless Access“, както и алармена инсталация. Като опция се предлагат асистиращи системи като предупреждението при слизане от автомобила (предупреждение за приближаващ трафик отзад при слизане от автомобила), „Connected Travel Assist с онлайн данни“ (асистирано надлъжно и напречно водене на автомобила, включително асистирана смяна на лентата на движение), както и „Park Assist Plus“ с Memory-функция (автоматизирано паркиране, включително от дистанция до 50 метра6).

IDA и „ChatGPT“.

Новият гласов асистент IDA се управлява с естествени фрази от всекидневната реч. Той позволява не само управлението на функции в автомобила, но и в рамките на възможностите на технологията отговаря на въпроси от всички възможни области, които могат да бъдат намерени в онлайн бази данни, а като новост позволява и интеграция на „ChatGPT“ (изкуствен интелект, АI). „ChatGPT“ ще бъде наличен като актуализация на малко по-късен етап.

Нов Wellness-App.

Новост за гамата на ID.7 е т.нар. „Wellness-App“. С помощта на въпросното приложение можете да избирате между предварително подбрани комбинации от различни функции в автомобила, за да усъвършенствате допълнително чувството за уют на борда на автомобила по време на път или докато почивате. В зависимост от оборудването, приложението използва амбиентното осветление, озвучителната система, климатика, панорамния покрив „Smart Glas“, както и функциите за климатизация и масаж на седалките. Звукови композитори са разработили специални акустични звукови фонове за „Wellness-App“. Новото In-Car приложение се стартира от инфотейнмънт системата. Налични са три Wellness-режима: „Fresh Up“ (освежаване), „Calm Down“ (отпускане) и „Power Break“(пауза). Ето един пример: „Fresh Up“ с един клик активира ободряващ звук, освежаващ режим на климатизация (с помощта на климатроника и вентилацията на седалките), активиращ масаж на гърба, както и сини и тюркоазени зони в подобаващо настроеното амбиентно осветление; светещите декори в арматурното табло, панелите на вратите и разположените отдолу тесни светлинни ивици се променят от синьо към тюркоазено и обратно на спокоен интервал. Паралелно с това, в ID. Light под челното стъкло протича синя светлинна анимация. Режимът може и да бъде допълнително индивидуализиран: вместо предварително подбраните звуци можете например да слушате дадена радиостанция или пък Spotify-плейлиста. Възможно е също масажът и климатизацията на седалките да бъдат отново активирани или деактивирани. Ако Volkswagen се намира в състояние на покой, на екрана също се появяват специални графики. След 10 минути „Fresh up“ и „Calm Down“ се деактивират автоматично, при  „Power Break“ това се случва след 20 минути. Приложението „Wellness-App“ е част от предлагания като опция „Интериорен пакет Plus“. Освен това то може да бъде допълнително активирано като актуализация след първоначалната покупка на автомобила.

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.