НОВО ОТ VOLKSWAGEN
01.02.2017

Перфектна видимост без подгряващи нишки- климатичното ново предно стъкло от VOLKSWAGEN

• Умно предно стъкло с проводников сребърен слой осигурява нужната топлина през зимата

• Подгряване на предното стъкло без нишки може да се поръча за много модели на Volkswagen

Контакти

Перфектна видимост без подгряващи нишки- климатичното ново предно стъкло от VOLKSWAGEN

Зимата е тук и много шофьори се изправят пред един и същ проблем:

Зимата е тук и много шофьори се изправят пред един и същ проблем: замръзнало предно стъкло. Нито стъргалките за лед, нито размразяващите спрейове са най-доброто решение. Volkswagen предлага гениална алтернатива - климатично предно стъкло. То се затопля без никакви нишки и по този начин предлага перфектна видимост. Избегната е и появата на замъгляване или повторно заскрежаване.

Подгряването на прозорците не е ново изобретение в автомобилната индустрия. От десетилетия тънките влакна в стъклата предотвратяват замъгляването и подсигуряват бързо разтапяне на всеки слой лед. Но при насрещен вечерен трафик или при много ниско слънце фините метални нишки стават видими за шофьора.

С климатизираното предно стъкло Volkswagen открива отлично решение за перфектна видимост. Между слоевете стъкло е поставен супер тънък сребърен филм с електрическа проводимост, който затопля прозореца чрез електрически ток. Консумацията е не повече от 400 до 500 вата, като стъклото се загрява бързо и се размразява веднага. В долната част, извън зрителното поле, са разположени влакна, които не позволяват на чистачките да замръзнат. Volkswagen ще предлага това предно стъкло без нишки и с рефлектор за инфрачервените лъчи като допълнително оборудване за моделите Golf, Tiguan, Passat и Passat Variant.

Иновативното предно стъкло не е предимство единствено и само през студените зимни месеци. През лятото тънкият сребърен слой представлява пасивен щит срещу жегата, тъй като отразява до 60% от слънчевата топлина и редуцира температурата вътре с до 15 градуса повече от обикновеното стъкло със зелено тониране. Резултатът - климатикът успява да охлади един оставен на слънце автомобил много по-бързо.