Хоби-Кар Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини и събития
  2. Световна премиера на изцяло обновения Passat Variant
02.09.2023
Представяне

Световна премиера на изцяло обновения Passat Variant

Volkswagen бизнес класа

passat_variant

На световната премиера Volkswagen разкри първите снимки и факти за изцяло обновения Passat. Фокусът е върху аеродинамичния дизайн, новите високоефективни задвижвания, високото качество на материалите и множество нови технологии. Само след няколко дни автомобилът ще бъде показан пред публика за първи път на IAA Mobility в Мюнхен (5-9 септември 2023 г.). Новият Passat ще бъде пуснат на пазара като мултифункционално комби през първото тримесечие на 2024 г. С повече от 34 милиона продадени бройки по целия свят, Passat е най-продаваният Volkswagen за всички времена след Golf и веднага след Beetle. Изцяло нов, но типичен Passat.

Изчистен и мощен - дизайнът е типичен Passat, категорично заявен Volkswagen, и все пак нов във всяко отношение. Ориентирана изцяло към клиентите гама от три нови plug-in и меки хибридни задвижвания и пет версии на бензинови и дизелови двигатели с турбокомпресори се характеризира с ефективност. Обезшумен и просторен, Passat Variant предлага изключителен комфорт на пътуване и ще бъде предлаган опционално с адаптивен контрол на окачването (DCC Pro) и новите седалки ergoActive³ (с пневматичен точков масаж). Дигитализираният кокпит е с интуитивен изцяло обновен интерфейс и добавени функции. Новият Passat може опционално с да паркира независимо , както и да изминава големи разстояния с в режим на асистирано шофиране.

Две нови plug-in хибридни задвижвания. Кай Грюниц, член на Управителния съвет на марката, отговарящ за техническото развитие, казва: "Най-новият еволюционен етап на модулната напречна матрица (MQB evo) формира изключително иновативната техническа основа на деветото поколение на Passat. Благодарение оптимизацията на разходите за MQB evo, в следствие на мащаба, Volkswagen отново направи възможно демократизирането на множество високотехнологични разработки, от които да се възползват повече хора". Двете изцяло нови plug-in хибридните задвижвания (eHybrid) със системни мощности съответно 150 kW (204 PS)¹ и 200 kW (272 PS)¹са перфектен пример за това. В съчетание с нова батерия с капацитет 19.7 kWh, автономния електрически пробег е около 100 км². Това прави новия Passat Variant перфектен електромобил за всеки ден. Допълнително улеснение е краткото време за зареждане, тъй като батерията може да бъде зареждана на АС зарядни станции с 11 kW, за разлика от предишните 3.6 kW. Passat Variant eHybrid може дори да бъде зареждан с до 50 kW на бърза DC зарядна станция. В допълнение, комбинацията от електрическо задвижване и икономичния бензинов турбодвигател (1.5 TSI evo2) осигурява общ пробег от около 1,000 km².

Нов хоризонтален дисплей. Volkswagen изцяло преработи интериора. Особено впечатляващ е ясно подреденият, голям хоризонтален дисплей - стилен, функционален и прогресивен. Техническта платформа е MIB4. Най-новото поколение на "модулната информационно-развлекателна матрица" позволява интуитивно управление, което е следствие от обратната връзка и желанията на водачите на Volkswagen.

Асистирано паркиране. Новият Passat Variant ще бъде пуснат на пазара с усъвършенствана гама от най-съвременни асистиращи системи. Спектърът от функции при системата за асистирано паркирането е нов. Те включват опционалния Park Assist Plus³, Park Assist Pro³ и функцията за памет за Park Assist Pro³. С Park Assist Pro, новият Passat Variant може да влиза и излиза от места за паркиране чрез дистанционно управление с помощта на смартфон. Ако Passat има функция за памет за Park Assist Pro⁴ на борда, системата може да записва и съхранява последните 50 метра от пътуването при поискване. Когато превозното средство достигне отново същата позиция - например входа на навеса у дома - предлага да поеме маневрата за паркиране. Възможно е и самостоятелно извеждане от паркомясто.

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.