Hobby Car Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини
  2. Световна премиера на изцяло обновения Passat Variant
02.09.2023
Представяне

Световна премиера на изцяло обновения Passat Variant

Volkswagen бизнес класа

passat_variant

На световната премиера Volkswagen разкри първите снимки и факти за изцяло обновения Passat. Фокусът е върху аеродинамичния дизайн, новите високоефективни задвижвания, високото качество на материалите и множество нови технологии. Само след няколко дни автомобилът ще бъде показан пред публика за първи път на IAA Mobility в Мюнхен (5-9 септември 2023 г.). Новият Passat ще бъде пуснат на пазара като мултифункционално комби през първото тримесечие на 2024 г. С повече от 34 милиона продадени бройки по целия свят, Passat е най-продаваният Volkswagen за всички времена след Golf и веднага след Beetle. Изцяло нов, но типичен Passat.

Изчистен и мощен - дизайнът е типичен Passat, категорично заявен Volkswagen, и все пак нов във всяко отношение. Ориентирана изцяло към клиентите гама от три нови plug-in и меки хибридни задвижвания и пет версии на бензинови и дизелови двигатели с турбокомпресори се характеризира с ефективност. Обезшумен и просторен, Passat Variant предлага изключителен комфорт на пътуване и ще бъде предлаган опционално с адаптивен контрол на окачването (DCC Pro) и новите седалки ergoActive³ (с пневматичен точков масаж). Дигитализираният кокпит е с интуитивен изцяло обновен интерфейс и добавени функции. Новият Passat може опционално с да паркира независимо , както и да изминава големи разстояния с в режим на асистирано шофиране.

Две нови plug-in хибридни задвижвания. Кай Грюниц, член на Управителния съвет на марката, отговарящ за техническото развитие, казва: "Най-новият еволюционен етап на модулната напречна матрица (MQB evo) формира изключително иновативната техническа основа на деветото поколение на Passat. Благодарение оптимизацията на разходите за MQB evo, в следствие на мащаба, Volkswagen отново направи възможно демократизирането на множество високотехнологични разработки, от които да се възползват повече хора". Двете изцяло нови plug-in хибридните задвижвания (eHybrid) със системни мощности съответно 150 kW (204 PS)¹ и 200 kW (272 PS)¹са перфектен пример за това. В съчетание с нова батерия с капацитет 19.7 kWh, автономния електрически пробег е около 100 км². Това прави новия Passat Variant перфектен електромобил за всеки ден. Допълнително улеснение е краткото време за зареждане, тъй като батерията може да бъде зареждана на АС зарядни станции с 11 kW, за разлика от предишните 3.6 kW. Passat Variant eHybrid може дори да бъде зареждан с до 50 kW на бърза DC зарядна станция. В допълнение, комбинацията от електрическо задвижване и икономичния бензинов турбодвигател (1.5 TSI evo2) осигурява общ пробег от около 1,000 km².

Нов хоризонтален дисплей. Volkswagen изцяло преработи интериора. Особено впечатляващ е ясно подреденият, голям хоризонтален дисплей - стилен, функционален и прогресивен. Техническта платформа е MIB4. Най-новото поколение на "модулната информационно-развлекателна матрица" позволява интуитивно управление, което е следствие от обратната връзка и желанията на водачите на Volkswagen.

Асистирано паркиране. Новият Passat Variant ще бъде пуснат на пазара с усъвършенствана гама от най-съвременни асистиращи системи. Спектърът от функции при системата за асистирано паркирането е нов. Те включват опционалния Park Assist Plus³, Park Assist Pro³ и функцията за памет за Park Assist Pro³. С Park Assist Pro, новият Passat Variant може да влиза и излиза от места за паркиране чрез дистанционно управление с помощта на смартфон. Ако Passat има функция за памет за Park Assist Pro⁴ на борда, системата може да записва и съхранява последните 50 метра от пътуването при поискване. Когато превозното средство достигне отново същата позиция - например входа на навеса у дома - предлага да поеме маневрата за паркиране. Възможно е и самостоятелно извеждане от паркомясто.

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.