Хоби-Кар Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини и събития
  2. Volkswagen и Tata ще правят заедно достъпни модели
29.03.2017
НОВО ОТ VOLKSWAGEN

Volkswagen и Tata ще правят заедно достъпни модели

Подзаглавие

Контакти

Volkswagen и Tata ще правят заедно достъпни модели

Намеренията на Volkswagen да пусне марка достъпни модели на пазара са известни отдавна, но вече започват да придобиват конкретни

Намеренията на Volkswagen да пусне марка достъпни модели на пазара са известни отдавна, но вече започват да придобиват конкретни очертания. Най-големият автомобилен производител в света сключи договор за сътрудничество с индийския концерн Tata Motors, което ще трябва да помогне на двата производителя да спечелят ценовата война с големите си конкуренти. Споразумението бе подписано от президентът на Tata Motors Гюнтер Бутшек, генералният директор на Volkswagen Group Матиас Мюлер и шефът на Skoda Бернхард Майер, като преговорите са продължили няколко месеца. Участието на представител на чешката марка не е случайно, тъй като Skoda в момента предлага най-достъпните като цена модели на концерна Volkswagen. Статистиката показва, че през миналата година пазарът на нови автомобили в Индия е достигнал 3,317 млн., което с 8,4% повече от 2015 г. Той се нарежда на пето място в света сред Китай, САЩ, Япония и Германия. Към момента Volkswagen и Tata продават едва 6,5% от новите коли в страната, докато дялът на лидера в Индия – Maruti Suzuzki, е цели 47%. Според анализаторите, през 2025 г. в Индия годишно ще се продават близо 7 млн. нови автомобили, като местният пазар ще излезе на трето място в света. Затова и най-големите производители хвърлят сериозни усилия, за да успеят да се наложат на него. Проблемът на Volkswagen е, че предлага 9 модела, но всички те са по-скъпи от тези на конкуренцията. Именно с помощта на Tata това ще трябва да се промени. Първият съвместен модел на двата концерна трябва да бъде готов през 2019 г. Той ще бъде част от ново семейство автомобили, които ще използват общи платформи, двигатели, технологии и производствени площадки. Те ще бъдат разработени на шасито Advanced Modular Platform (AMP), което Tata Motors вече направи. Освен него ще бъде използвана и архитектура на германците, предназначена за електрически модели.

Прочети още : https://www.actualno.com/cars/volkswagen-i-tata-shte-pravjat-zaedno-dostypni-modeli-news_598861.html
© Actualno.com

ИЗТОЧНИК: https://www.actualno.com/cars/volkswagen-i-tata-shte-pravjat-zaedno-dostypni-modeli-news_598861.html

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.