Хоби-Кар Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини и събития
  2. Volkswagen представя безжични ОТА софтуерни актуализации за всички ID. модели
19.09.2021
НОВО ОТ VOLKSWAGEN ЛЕКОТОВАРНИ АВТОМОБИЛИ

Volkswagen представя безжични ОТА софтуерни актуализации за всички ID. модели

Volkswagen представя следващата голяма стъпка към превръщането си в софтуерно ориентиран доставчик на мобилност в рамките на своята стратегия за развитие ACCELERATE

EU

От този момент нататък всички ID. модели ще получават редовни софтуерни актуализации – безжично чрез мобилен пренос на данни. Досега актуализациите бяха достъпни само в рамките на изпитателната фаза и единствено за клиенти, регистрирани в “ID. First Movers Club”. Новият софтуерен пакет “ID. Software 2.3” включва редица нови функции и ще оптимизира съществуващите.

Безжичната мрежова свързаност на целия автопарк от ID. модели ще позволи на Volkswagen да постави основите на множество нови, ориентирани към клиентите бизнес модели. Към момента Volkswagen е единственият масов автомобилен производител, който предоставя тази технология на своите клиенти.

 
“Пълната готовност за предоставяне на софтуерните актуализации по безжичен път ОТА (Over-the-Air) за пореден път подчертава иновативния потенциал на Volkswagen и дава възможност за постигане на ново, цифрово потребителско преживяване“, заяви главният изпълнителен директор на Volkswagen Ралф Брандщетер. „Едновременно с това ние полагаме и основите на изцяло нови, дигитални бизнес модели, достигайки ключовия етап в изпълнението на нашата стратегия ACCELERATE.”

Актуализациите по безжичен ОТА път поставят основата за нови бизнес модели и допълнителни приходи за компанията

В бъдеще компанията планира да предоставя на своите клиенти безплатен софтуер на всеки дванайсет седмици, с което ще гарантира актуалността на софтуера в автомобилите и ще подобри значително потребителското преживяване. Volkswagen ще се стреми и към увеличаването на допълнителните приходи в периода на експлоатация на автомобила от клиентите на основата на множество нови бизнес модели, базирани на събирането, обработката и преноса на данни и ориентирани към различни услуги и функции, които клиентът вече може да поръча точно тогава, когато са му необходими. Това може да бъде асистиращата система Travel Assist например или повишените показатели на акумулаторната батерия за дълги пътувания, а в бъдеще дори и функции за автоматизирано движение. Volkswagen вижда в тези възможности сериозен потенциал за генериране на допълнителни приходи в размер на стотици милиони евро през следващите няколко години.

Фокус върху клиентите

Безжичните софтуерни актуализации ОТА (Over-the-Air) се разработват в тясно сътрудничество с CARIAD – софтуерната компания на Volkswagen Group. „Новите актуализации са основна функционална част от цифровия свързан автомобил. Те бързо ще се превърнат в нещо напълно нормално за нашите клиенти и ще се възприемат по същия начин, по който и актуализациите на смартфоните “, посочва Томас Улбрих, отговорен за технологичното развитие член на управителния съвет. „Процесът на разработка и развитие на софтуерните продукти е итеративен и бърз. Ние работим в кратки цикли, подобно на всички технологични компании и съответно сме в състояние да предоставяме актуализации на нашите клиенти на много кратки интервали.“

Volkswagen се стреми и към поддържане на постоянна връзка със своите клиенти след момента на продажба или наемане на автомобила с цел да им предоставя различни цифрови услуги. „Автомобилите, които разполагат с най-новите версии на софтуера, могат да осигурят отлично цифрово преживяване на клиентите и от тази гледна точка са от изключително значение за бъдещите ни успехи“, добавя Улбрих. „Благодарение на редовните актуализации,автомобилът не просто ще запази своята актуалност – той ще стане още по-добър.“

Източник: АутоБилд

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.